Naar content

Programma

Zaterdag 12 augustus: opening

Het programma start om 12.30 uur met het optreden van Tom Loen met een mix aan lekkere meezingers. Om ongeveer 13.00 uur neemt Marco Schuitmaker het stokje over en brengt hij onder andere zijn vette hit Engelbewaarder ten gehore. Dat is nog lang niet alles, want rond de klok van 13.30 uur komt niemand minder dan Wolter Kroes optreden! Daarna geeft, om 14.00 uur de Kermiswethouder Assendelft het startsein voor Kermis Hoorn 2023 en gaan de attracties open.

Zondag 13 augustus: kermis-mis
De kermis-mis met Bernhard van Welzenes – pastoor van de binnenvaart, circus en kermis is om 11.00 uur. Zoals gebruikelijk op de autoscooter aan de Gedempte Turfhaven. Na de mis is er een samenzijn in de poffertjeskraam op het Dal.

Maandag 14 augustus: ouderenmiddag en roze maandag
Op ouderenmiddag kunnen bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen met hun vrijwilligers poffertjes eten en een gezellig rondje over de kermis maken. De Hoornse zanger E.J. Fillee treedt op bij de poffertjeskraam van de familie Van Meetelen op het Dal. Het feest begint om 13.00 uur.
’s Avonds vindt op de Dubbele Buurt ‘Roze maandag’ plaats.

Dinsdag 15 augustus: ‘prikkelarme kermis
Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen zijn allemaal prikkels en obstakels die het voor sommige mensen onmogelijk maken om naar de kermis te gaan. Daarom wordt op dinsdag 15 augustus tussen 12.00 en 16.00 uur voor de zevende keer een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Zo kunnen mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hooggevoeligheid ook van de Kermis genieten. Kermisexploitanten zorgen er zo veel mogelijk voor dat de lampjes zo min mogelijk knipperen, de attracties niet op volle snelheid draaien en de volumes minder hard zijn.

Woensdag 16 augustus: familiedag en vrouwenavond
Familiedag met vanaf 12.00 uur: gratis schminken door Stichting Netwerk op meerdere locaties.
Diverse TV/strip karakters veroveren de binnenstad samen.
Voor de kinderattracties bedraagt de entree tussen 12.00 en 19.00 uur €1,50 en voor het meeste grootvermaak €2,50. ’s Avonds is het speciaal voor de vrouwen: vrouwenavond!

Vrijdag 18 augustus: Vuurwerkavond
De werkzaamheden aan dit gedeelte van de dijk zijn afgerond. We kunnen weer knallen met het mooiste kermisvuurwerk van Nederland! Vrijdagavond vanaf 22.00 uur aan de Westerdijk.

Maandag 21 augustus: Lappendag
Op deze dag staan op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt 250 kramen en vele standwerkers. Om 06.00 uur start het koopjesjagen in de winkels en bij de kramen. Om 15.00 uur sluit de Lappendagmarkt. Vanaf 09.00 uur openen de kroegen. Van 18.00 uur tot 20.00 uur wordt er geen alcohol geschonken. Op Lappendag is het stadhuis gesloten.