Naar content

Kermisgeld

Samenvatting

Kinderen uit Hoornse gezinnen met een laag inkomen krijgen 25 euro van de gemeente om deze zomer gebruik te maken van geselecteerde attracties op de kermis.
De Hoornse kermis is deze zomer van 10 tot en met 19 augustus. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen wordt een apart budget van 25 euro op de HoornPas van een kind gezet. Met het scannen van de HoornPas bij de kassa van deelnemende attracties kan dit bedrag worden besteed. Wethouder Karin Hakhoff is er blij mee. „De gemeente wil dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om naar de kermis te gaan, ook gezinnen met een laag inkomen. Zo kan iedereen een favoriete attractie bezoeken.”

Aanvragen
Nieuwe aanvragen kunnen tot 1 juli ingediend worden. Inwoners met een laag inkomen uit werk of uitkeringen, kunnen een aanvraag voor hun kinderen indienen via de website van de gemeente Hoorn: hoorn.nl/kermisactie. De gemeente zorgt er dan voor dat inwoners de HoornPas in huis hebben voor de kermis begint. Bij deze aanvraag heeft de inwoner zowel recht op de kermisactie als het meedoenbudget. Bij toekenning krijgen zij dus beide budgetten. De norm voor een laag inkomen is 1.540,60 euro per maand voor een alleenstaande ouder of 2.200,85 euro per maand voor samenwonenden/echtpaar. Het vermogen mag daarbij niet hoger zijn dan 7.575 euro voor alleenstaande ouders en 15.150 euro voor echtparen/samenwonenden.